torstai 9. helmikuuta 2012

Abschied (Jäähyväiset)





Tänään työskentelin jälleen Frau Piaseckin kanssa. Ei parhaita päiviäni vaikka täysikuu onkin, sen verran väsynyt olin aamulla, että tuntui ettei ajatus kulje lainkaan. Sellaistakin voi sattua. Mutta lopulta päivä lähti ihan hyvin käyntiin. Kuva siis Augustinumin käytäviltä.

Tähän väliin pari tekemääni huomiota. Ensinnäkin täällä suositaan mielestäni Suomea enemmän nestemäisiä lääkevalmisteita. Siittä en tosin ole aivan varma että löytyykö Suomen lääketukuista aivan kaikkia samoja lääkkeitä tippoina tai nesteinä, esim. Tramadol tai Rivatril mitä olen täällä nähnyt. Mutta olisi nestemäisissä valmisteissa etunsakin, imeytyy nopeammin ja hankalalta tuntuva tablettien nieleminen jäisi pois.
Toiseksi vaippa-asiaa. Itsenäisesti liikkuvilla, keillä on pidätysvaikeuksia käytössä on yleisesti housuvaipat ja lisänä siellä sisällä teipitön vaippa, joka on helppo vaihtaa ja aivan kuten Suomessakin. Mutta vuodepotilailla on Suomesta poiketen käytössä vain tuo lisäimuosa pelkästään tai verkkomaisten alushousujen kanssa. Kun vaan muisteleekin vuodeosaston käytäntöjä siittä miten paljon yksi vaippa vetää tavaraa ennenkuin sitä saa vaihtaa, niin ei voi kuin päivitellä ideologioiden eroja! Eli paikallinen tapa antaa ihon hengittää ja on todellakin miellyttävämpi asukkaalle, eikä sotkua tule todellakaan sen enempää kun turhanpäiväinen jatkuva suolentyhjennys jätetään pois ja asiat tehdään kerralla kunnolla.

Jäähyväiset liittyvät eilen poisnukkuneeseen asukkaaseen. Ehdin häneen itsekin tutustua ja hoitaa häntä. Parin viikon ajan oltiin nähty jo merkit ilmassa. Syöminen ja nieleminen yleensäkin kivuliasta ja ilmaantunut voimattomuus.
Asukkaan huone oli siis laitettu kauniiksi ja hänet oli puettu hänen toivomiinsa vaatteisiin. Hän sai levätä omassa asunnossaan laitettuna tähän iltapäivään asti, jolloin hänelle sai jättää jäähyväiset ennen siirtoa. Paikalla oli hänen asukasystäviään, muutama meitä henkilökuntaa ja pastori, joka tilaisuuden johti. Rauhallinen, kaunis ja liikuttava tilaisuus. Ihmistä kunnioitetaan loppuun asti. Jätin myös itse jäähyväiset.

Tähän hiljaisen hetken perään esitänkin päivän biisisuositukseni Raappanan Lopussa kiitos seisoo, löytyy edelleen Youtubesta.





Tämä kuva on otettu yläterassilta ja tuo lisäsiipi on siis ravintolantiloja. Tänään herkuttelin villisikapaistilla, maukkaalla punakaalisalaatilla ja saksalaisella erikoisuudella, joka näyttää kastemadoilta ja siinä on perunaa ja makaronia sekaisin, mutta aivan loistava annos jälleen! Jälkkäriks vielä pähkinäjäätelöö liköörissä! En siis jaksanukaan mennä yläkahvilaan mut kuvan kävin ovelta napsaseen.



Kaikkinensa muuten loistava päivä. Työskentelin jälleen itsenäisesti ohjeistuksen mukaan. Pyysin vielä palautetta päivän päätteeksi työskentelystäni, koska huomenna olen jälleen Frau Koopin mukana. Frau Piaseckin antama palaute oli itseasiassa loistavaa, olen tehnyt todella hyvän vaikutuksen! :)
Vaihdoimme jopa loppuun puhelinnumerot ja menemme ensiviikolla hänen kanssa keskustaan ja jonnekkin syömään. Hänen tyttärensä on opiskellut puolisen vuotta Suomessa, joten yhteisiä kiinnostuksen kohteitakin löytyi hyvin ja kärsivällisyyttä. Hän todellakin on jaksanut selittää jotain asiaa minulle niin pitkään saksaksi että sen olen todellakin ymmärtänyt!

Das war alles haute und bis Später! (Viimeinen kuva yläterassilta myös)




- Posted using BlogPress from my iPad
Location:Detmold

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti