sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Total super Reise! (Makee reissu!)


Viikonloppu on sujunut mukavissa tunnelmissa. Paljon on tullut nähtyä! Nyt tuleekin sitten kunnon kuvapläjäys! :)
Todellakin tykkään näistä saksalaisista, täällä on koko ajan jotain tekemistä!
Perjantai-iltana olin rakkaan työkaverini Angeliquen kanssa liikenteessä! Olimme FirstBar1:ssa ja mukavaa oli!
Lauantaiaamuna lähdimme sitten Lemgon kaupunkiin. Ensin muutama nätti maisemakuva matkan varrelta.








Tuulivoimaloita täällä on pitkin poikin vaikka kuinka paljon! Järkevää!
Lemgossa maistelin paikallista makkaraa Bratwurstia.




Lemgo on vanha Hansa-kaupunki ja ollut aikoinaan erittäin vaurasta aluetta. Siksi myös taloihin käytetty aikoinaan paljon rahaa ja sen huomaa talojen koristeellisuudesta.







Lemgon varsinainen kohteemme oli Pyhän Nikolain kirkko, jossa on kaksi tornia. Aikoinaan tornit toimivat myös näköalapaikkoina vihollisten hyökkäyksien varalta tai tulipalojen havaitsemiseen.



Pääsimme kiipeämään toiseen torneista opastetulla kierroksella ja huipulla kilisteltiin jälleen saksalaista "Sekt":tiä eli skumppaa! Seuraavat kuvat on siis kirkon tornista.



Pikkutaloja riittää silmän kantamattomiin!
Lauantai-iltana sitten käytiin keilaamassa minun isäntäperheen ja heidän naapuriensa kanssa ja Toni oli myös kutsuttu mukaan. Ei ois ehkä pitäny kun se voitti kummankin kierroksen!!! Just joking! :) Kuvassa siis vasemmalta Lea, Toni ja meikä.




Keilauksen jälkeen maisteltiin paikallista Döner kebabia. Gut! Sitten menimmekin istumaan iltaa paikalliseen Sahara nimiseen paikkaan. Siisti paikka! ;)
Tänään sunnuntaiaamuna lähdimme Lean kanssa katsomaan Hermannin patsasta joka on kaupungin vieressä olevan kukkulan huipulla. Patsas muistuttaa roomalaisia vastaan voitetusta sodasta.



Patsaalla oli myös näköalapaikka, jonne myös luonnollisesti tutustuimme!




Patsaan lähellä oli myös kiipeilypuisto, joka on valitettavasti auki vain kesäisin. Ihan törkeen siistiltä näyttää! Vastaavia kiipeilypuistoja on kuulemma Saksassa vaikka kuinka paljon ja se on hyvällä säällä hyvin suosittua!







Illalla lähdetään vielä Lean kanssa uimahalliin, koska siellä on kuulemma myös suomalainen sauna!! Tekee varmaan tosi hyvää! Suomalaisen musiikin kuuntelukin saa todella hyvälle mielelle! Juuret eivät unohdu vaikka mukavaa on onkin. Skype on kyllä myös maailman paras keksintö!
Huomenna siis jälleen aamuvuoroon ja sen jälkeen suunnittelin käyväni tutustumaan myös Tonin duunipaikkaan, koska se on niin eri tyylinen kuin tuo meidän. Huomisiltana menemme jälleen Frau Schröderin kanssa johonkin näyttelyyn toisesta maailmansodasta, jos nyt olen oikein ymmärtänyt.
Toivottavasti työpäivä olisi silti kiva vaikka joudunkin työskentelemään jonkun uuden kanssa. Mutta onneksi olen skarpannut kielessä jo niin paljon että eiköhän se mene mikä vastaan tulee!!! Heheh! :)
Rakkaita terveisiä kaikille Suomeen jälleen kerran ja hyvää työviikkoa kaikille!

Posted using BlogPress from my iPad
Location:Detmold, Marjo

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa vahvasti siltä että stimmung on kohdallaan! Mahtavasti postailtu ja kuvathan kertovat ainakin sen tuhannen sanan verran.Kaikki postaukset olen lukenut ja työhommatkin sujuvat upeasti. Alles gut ja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Danke schön! Todellakin kaikkea hyvää kuuluu ja kaikesta ollaan selvitty. En ollu unohtanu niitä tunnisteita, siinä BlogiPressissä ei vaan oo suoraan niille paikkaa... Pittää kattella löytysköhän sielä jostain.... ;) Kaikki paikalliset on muuten ihan vihreinä kattelleet kun heilun täällä turistina tän iPadin kanssa... Mut aika makeehan tää onkin! Palaamisiin! :)

      Poista
  2. Ja tuon salanimen taaksehan kätkeytyy tietysti Anssi;-)

    VastaaPoista
  3. Tapahtumarikas viikonloppu siellä Detmoldissa:)

    VastaaPoista