keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Gefärlich! (Vaarallista!)

Eilisilta oli oikein mukava! Illastimme ravintolassa nimeltä Neuer Krug yhdessä sunnuntaina tapaamamme Birgitin kanssa sekä hänen ystäviensä, jotka kaikki tuntevat toisensa suomen kielen opiskelun kautta. Mukanamme oli myös suomen kursseja vetänyt syntyperäinen suomalainen. Ruoka oli edullista ja maukasta! Kiitos siitä kaikille! Kuvassa siis vasemmalta lähtien Tuulikki, Birgit, Toni, minä, Anja ja Stefan.


Päivän otsake viittaa itseasiassa tapahtumaketjuun, joka alkoi kun yritimme taittaa kotimatkan bussilla. Hyppäsimme bussiin ja bussi normaalistikin pysähtyy juna-asemalla. Sen verran innoissaan höpötimme illasta ja omia juttujamme kauhean naurun saattelemana, ettei kuljettajan kuuluttamasta puheesta saanut selvää. Kohta valot sammutettiin ja bussi lähti kurvaamaan ihan vika suuntaan! Olimme siis ainoat kyydissä eikä kellokaan ollut kuin yhdeksän illalla. Huusin että mitä on meneillään, voimmeko jäädä pois kyydistä?!? "Ette!! Soitan poliisille!!!" Bussi ajoi varikolle ja kuljettaja oli melko vihainen. Pyysin anteeksi ettemme olleet ymmärtäneet aivan kaikkea mitä oli kuulutettu, koska tulemme oikeastaan Suomesta. Siitä sit selvittiin ilman poliiseja, mut kuitenkin aika jännä tilanne! :) Hyh hyh...

Sitten jälleen Augustinumiin! Tein lopulta jälleen uutta kiertoa ja uuden kollegan Frau Wichmannin kanssa. Loistava ja antoisa päivä kaikkinensa! Mukava tavata jälleen uusia asukkaita, joista tosin osa on tuttuja jo eri kierroista. Frau Wichmannista täytyy sanoa jälleen, että ihana miten hän minulle selittää kaiken tietämänsä ja pohjustaa joka tilanteen! Loistavaa ohjausta ja perustelua.
Sitten päivän poimintoihin. Pirasetaami on myös Suomessa käytetty lääkeaine. Wikipedian mukaan sillä on hiukan eri käyttöaiheet muualla Euroopassa kuin meillä Suomessa. Wikipedia kertoi sen myös parantavan kognitiivista suorituskykyä, myös terveillä ihmisillä ja ilman huumavaa vaikutusta. Tänään siis törmäsin kyseiseen valmisteeseen, jauheena pussissa ja veteen liuotettavassa muodossa. Ymmärsin, että valmistetta oli määrätty depression ehkäisyyn.


Joka kerroksesta löytyy useasta eri kohdasta asianmukaiset pelastus- ja paloturvallisuussuunnitelmat.

Sitten avanneasiaa! Tutustuin tänään asukkaaseen joka kertoi mielellään omasta kokemuksestaan. Hänellä oli ilmeisesti haavainen paksusuolen tulehdus. Hän laihtui, ulostamisen mukana tuli valtavasti verta ja se oli kivuliasta. Lopulta kaikki korjaantui pysyvällä avanteella.
Olen tosi Suomessakin nähnyt avannepotilaita, mutta haluan kertoa asukkaan mielipiteen avannepussien eroista!
Suomessa olen törmännyt avanteisiin, missä pitää erikseen pohja kiinnittää ja sitten vasta varsinainen pussi. Vastaavat valmisteet, kokee asukas epävarmoina, epämiellyttävinä ja kaiken kaikkiaan epämukavina.
Hän käyttää kalliimpaa valmistetta, joka on joustavaa materiaalia, ihoystävällistä ja mukautuu paremmin. Yksi tälläinen avanne pussi maksaa täällä 1,30€ ja pusseja kuluu päivässä 1-5. Erillistä pohjaa ei tarvitse kiinnittää, vaan pussi on liimauspintoineen yhtenäinen. Seuraavaksi vaihe vaiheelta kyseisen avannepussin vaihto. Epäilemättä näitä löytyy myös Suomesta, mutta kai se on taas se raha mikä ratkaisee....?


Pussin sisällä on pieni pala vessapaperia pitämässä pussia auki, että pussiin tuleva materiaali pääsee esteettä sisään. Pussin irrottaminen on kivutonta, se irtoaa kuten laastari.


Alue puhdistetaan huolella, mutta täysin steriiliä ei tarvitse olla koska kyse on kotioloista. Ympärille suihkutetaan Cavilonia, ihoa suojaavaa ainetta.


Avanneaukon ympärille muotoillaan mehiläisvahasta tai vastaavasta luonnontuotteesta ikäänkuin sinetti suojaamaan ihoärsytykseltä ja ettei ulostetta mene ahtaisiin rakoihin hautumaan. Myös avoimen avanneaukon päälle levitetään geeliä, myös suojaamaan ulosteen aiheuttamalta ihoärsytykseltä.


Lopuksi uusi avannepussi liimataan kohdalleen. Sitä painetaan ja lämmitetään paikoillaan parisen minuuttia että liima tarttuu huolellisesti kiinni. Tähän valmisteeseen kyseinen asukas on ollut erittäin tyytyväinen! Ja olen täällä myös muilla nähnyt käytössä vastaavan.

Tämä riittäköön töistä tällä erää! Tänään sit käytiin Tonin kaa oikein ilolla shoppaileen! Miten on mahollista et kaikki näyttää niin paljon paremmalta täällä?! Ja löydettiin se Cabin Size matkalaukku vieläkin halvemmalla, vaan 16€!

Tämän päivän musiikkisuositukseni on varmaan suurimmalle osalle tuntematonta, mutta suomalaista vaihtoehtomusiikkia kuitenkin! Youtubesta hakuun siis Tekniset ja biisi King Urhea! Yllättäkää itsenne! Intoa ja rohkeutta myös kaikille muille!!!

Posted using BlogPress from my iPad

Location:Detmold

1 kommentti:

  1. Kyllä yksiosaisia avannepusseja on Suomessa käytössä. Valinnanvaraa on vaikka kuinka paljon. Työyksiköt päättävät, mitä tuotteita käyttävät huomioiden tuotteen laadun, käytettävyyteen ja mikä sopii asiakkaan iholle ja tietysti hinta vaikuttaa...

    VastaaPoista