torstai 16. helmikuuta 2012

Gefällt mir! (Miellyttää minua/Tykkään!)

Eilen siis tein ekaa päivää uutta kiertoa ja jo tänään toisena päivänä sain oman listan käteen ja kaiken sain tehdä itsenäisesti! Tietty välillä soitin, että minne seuraavaksi ja niin edelleen, mutta oikein hyvä ote työhön menossa.
Olin myös Frau Wichmannin vastuulla ja hän jo vitsaili asukkaille, että Marjohan voisi hyvin jäädä myös heille töihin! :) Tuntui kivalta.

Vaihdoin tänään myös itse, ilman ketään valvomassa avannepussin. Päivän lopuksi tämä asukas, joka on myös intohimoinen käsityöihminen lahjoitti minulle kiitokseksi ja muistoksi itsetekemänsä korun! Todella liikuttavaa!

Työnteko sujuu hyvän hengen ja huumorin lomassa. Löysimme myös Frau Wichmannin kanssa roskiin menosta erään asukkaan maalaamia öljyväritöitä. Yksi lähti kotiin muistoksi Augustinumista, ihanat värit, eikö?



Augustinumin asuntojen vuokra siis vaihtelee 1400-3700€ välillä. Asia on nyt siis tarkistettu. Lisäksi hoitopalvelut päälle. Usea tosin kuuluu sairausvakuutus- tai työpaikkakassaan, joka maksaa kuluista reilun tonnin.
Talon palveluista vielä hiukan.
Talosta löytyy myös Augustinum-sali, jossa järjestetään konsertteja ja esityksiä. Kaksi musiikkihuonettakin olen nähnyt sekä lehtienlukusalin. Talossa on myös Treffpunkt, eli tapaamispaikka pienryhmille, myös sellaisille jotka eivät kykene itse liikkumaan. Heidät siis tuodaan ja noudetaan paikan päälle ja paikalla on koko ajan yksi hoitaja emännöimässä. Ravintolan kyljessä on myös kabinetti, jossa on mahdollista järjestää syntymäpäiviä tai muita yksityistilaisuuksia. Tämä kuva sieltä. Eilen mennessäni kyseiseen huoneeseen, siellä oli vaaterekkejä koko tila täynnä. Uteliaana kävin vaihteeksi juttelemassa myyjän kanssa ja hän kertoi käyvänsä parisen kertaa vuodessa myymässä vaatteita paikan päällä. Loistavasti otettu siis huomioon myös ne, ketkä eivät jaksa enää kaupunkiin itse ostoksille lähteä.



Tässä oli kaikki tällä erää. Kohta lähden Angeliquen kanssa vielä hiukan keskustaan, joka on ruvennut tuntumaan jo liian tutulta tai siis että tuntee jo keskustan ja sen paikat todella hyvin!
Päivän biisivalintani on tänään Jätkäjätkien kappale Jokainen aamu. Se saa mielen nöyräksi ja olemaan kiitollinen kaikesta mitä on!
Gefällt mir! On siis saksankielinen vastine esim. Facebookkiin eli Tykkään!



- Posted using BlogPress from my iPad
Location:Detmold

1 kommentti:

  1. Laskuri se vaan raksuttaa... Se biisien linkitys on unohtunu kattoa... Kääks. Koetan löytää ratkaisun.

    VastaaPoista