lauantai 11. helmikuuta 2012

So Klein ist Welt (Niin pieni on maailma)

Mukavasti lähteny viikonloppu käyntiin. Eilen oltiin Lean kanssa parilla parissa pubissa. Tultiin kuitenkin jo puoliltaöin takaisin kun sen verran väsytti duuniviikon jälkeen.
Tänä aamuna sitten lähettiin taas käymään FFB-Collegessa eli paikallisessa ammattikoulussa, ystävyyskoulussamme. Tänään siellä oli uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen tai siis jonkinlaiset avoimet ovet. Tapasimme siellä yhteyshenkilömme Frau Schröderin ja Herr Kramerin. Koulu on paljon isompi kuin meidän ja siellä parhaillaan remontti meneilään, mutta erittäin nykyaikaiset ja hienot tilat ja välineet!
Päästiin Tonin kanssa itekkin leikkimään harjoitusaulalla!



Kävimme myös konditoriaopiskeljoiden ja tarjoilijaopiskelijoiden harjoittelupaikassa. Aika hienot tilat! Herr Kramer tarjosi herkut tällä kertaa. :)



Sitten se pieni maailma. Törmäsin käytävillä Augustinumissa tapaamaani tarjoilijaharjoittelijaan, joka oli myös pyrkimässä kouluun. Herr Kramer esitteli meille lähes koko koulun tilat ja kävimme keskeyttämässä lauantaina opiskelevien ryhmien tunteja ja esittäytymässä ja tutustumassa. Erääseen luokkaan mentyämme eräs mies sanoi, minä tunnen jo hänet! Menin ihan hämilleen ja kysyin mistä tunnemme, kunnes muistin kasvot! Koko luokka nauroi! Sama mies oli auttanut minua toisena päivänä täällä lähellä olevassa Lidlissä, kun yritin ostaa saksalaista Prepaidia! Todella hauska yhteensattuma!


Sitten jatkettiin keskustaan! Kuvassa teatteri. Hermannin patsaan toinen jalka on siis tuotu keskustaan.


Detmoldissa on myös ihan oikea linna, jossa asuu edelleen ihan oikea prinssin vaimoineen, n.80-kymppinen pari! Puolet linnasta on heidän käytössään ja puolet avoinna yleisölle. Linnaa kiertää toisella puolella myös vesivallit, jotka ovat tällä hetkellä jäässä ja ihmiset ottavat harvinaisesta tilaisuudesta kaiken irti ja paikka kuhisee luistelijoita!


Käytiin italialaisessa ravintolassa syömässä ja vähän ostoksilla. Kävin myös Lean ja muun isäntäperheen kanssa luistelemassa! Montakohan vuotta viimekerrasta on?! Oikealta Lea, äiti Manuela, pikkusisko Pauline ja Paulinen kavereita.


Tänään kokeilemme Lean, Annan eli Tonin isäntäperheen ja heidän kavereidensa kanssa kaupungin ainutta diskoa, jota kukaan ei suosittele. Mutta mieleni tekee kovasti päästä jo tanssimaan eli eiköhän tuo kelpaa!
Villagio (paikan nimi), here we come!!!! ;)

Posted using BlogPress from my iPad

Location:Detmold

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti