maanantai 13. helmikuuta 2012

So Himmlisch! (Niin taivaallista!)

Otsake siis viittaa eiliseen käyntiimme Lean kanssa "Eau Le":ssa eli Lemgossa sijaitsevassa uinti- ja saunapaikassa! Aika arvokasta puuhaa, 14€ sisään, mutta paikka kyllä eroaakin palveluiltaan ja tarjonnaltaan Suomen kylpylöistä. Saunoja oli vaikka miten monta, eri lämpötiloja ja ihanan viihtyisiä kaikki! Ulkopihalla oli mm. Meditaatiosauna rauhoittavalla musiikilla ja appelsiinintuoksulla! Mielenkiintoista oli myös että sekä täällä kuten myös Detmoldin pienemmässä AquaLipissä oli "Ruhe Raum":eja eli rauhoittumiseen tarkoitettuja huoneita, jossa on lepotuoleja ja torkkuvilttejä. Porukka ottaakin tosi rennosti ja ilmeisesti nautiskelee vaikka koko päivän täällä, välillä lepäilee, lukee hyvää kirjaa tai sanomalehteä, saunoo, käy uimassa ja nautiskelee bistron antimista!
Ulkoallas oli lämmitetty 30-asteiseksi ja jotenkin oli aika satumaista kun vesi höyrysi ja yhtäaikaa satoi lunta!
Joka tasatunti tuli yhteen saunaan löylyttäjä. Nainen, joka heitti löylyt ja sitten pyyhkeellä heilutteli lämpimän ilman liikenteeseen! Olin peräti kolmena tasatuntina saunotuksessa ja toisella kerralla rouva saunottaja toi mukanaan tarjottimen kukkurallaan tuoreita tropiikin hedelmiä, ananasta, mangoa, appelsiinia, veriappelsiinia sekä suklaata! Todella taivaallista! Saksalaiset todella ymmärtävät hyvän ja nautintojen päälle! Bistrossa maistelin banaanimehua ja mansikka-"'Molke":a eli jotain pirtelöntyylistä mutta ei kuitenkaan. Älyttömän hyvää ja sopii hyvin löylyjen lomaan! :)

Kylpylätunnelmista vaihdankin sitten sujuvasti muutamaan Augustinumin käytäntöön. Ensin pesulapuista. Koska paikka on kodinomainen ja asunnot siis yksityisiä ja vuokrattuja ei ole tarkoituksenmukaista käyttää kertakäyttöpesulappuja kaikkiin pesuihin. Myös täällä on käytössä froteiset pesukintaat eli toinen yläosan pesuun ja toinen alapesuun. Myös kuivaamiseen on kaksi pyyhettä, edelleen erikseen yläosalle ja alaosalle. Frooteet on myös "värikoodattu" eli vaaleampi on aina kasvoille ja yläruumiille ja tummempi alapesuun ja jalkoihin. Kerran viikossa vaihdetaan kaikki käytössä olleet tekstiilit sisältäen tietysti myös petivaatteet. Mielestäni tämä on hyvinkin hygienistä ja miellyttävää, sekä asukkaan huomioon ottavaa.

Sitten jälleen Augustinumiin ja tähän päivään! Yöllä maahan oli satanut aavistuksen lunta ja aamulla ehdin jo hätäillä et oon missannu dösän kun se oli peräti vartin myöhässä!
Tänään työskentelin jälleen uuden kolleegan kanssa, Frau Bussen. Hän on syntyperältään aito saksalainen. Melko hektinen ja kiireinen päivä ja sain edelleen runsaasti vastuuta ja itsenäistä työskentelyä. Kaikki sujui silti erittäin mukavasti ja lämmittää mieltä!


Kuvassa kolleegoitani. Tuolissa istuu Frau Busse, jonka kanssa siis tänään työskentelin, hänen takanaan Frau Piasecki, jonka kanssa menemme siis perjantaina syömään. Kolmatta työtoveria en valitettavasti muista.

Innostuimme hiukan kuvailemaan, tietysti hoitajien päällikön Frau Krohlin luvalla sekä asukkailta jotka kuvissa esiintyvät on myös lupa kysytty. Syy tähän tempaukseen tänään oli tietysti myös oma blogi, mutta myös vaihteeksi uusi projekti eli yhteyshenkilömme Herr Kramer täkäläisestä ammattikoulusta pyysi meitä kirjoittamaan kokemuksistamme täällä sekä ottamaan myös joitain kuvia. Kertomus tulee sitten kuvineen koulun nettisivuille! Luonnollisesti suostuimme! :)


Tässä mittaan rouvan verensokeria korvan lehdestä. Siksi että hänen kohdalla korvassa on parempi verenkierto kuin sormenpäässä.


Ja tässä annan subkutaanisen insuliinipistoksen.

Tässä kaikki tältä erää, nyt lähdemme sitten Tonin kanssa Kauflandiin eli läheiseen supermarkettiin! Siellä muuten myydään Cabin Size vedettävää matkalaukkua lentokoneen käsimatkatavaroihin vain 30€! Sen verran on tullut jo ostoksia tehtyä ja muutenkin matkakärpänen on jo tainnut päästä pahasti puraiseen!! ;)
Bis morgen!

Posted using BlogPress from my iPad

Location:Detmold

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti