torstai 2. helmikuuta 2012

Haute im Augustinum (Tänään Augustinumissa)





Päiväni oli todella kiva! Vaikka nukuin yöllä huonosti en silti ollut niin väsynyt mitä edellisenä päivänä. Työskentelin tänään Frau Wolfin kanssa, tai siis juoksin mukana kuten täällä sanotaan (mitlaufen)! Meillä on siis tänään ollut jo todella mukavaa, kun saksani rupeaa taittumaan paremmin ja tunnen jo talon tavat.
Työtehtävät siis lukevat siinä kannettavassa laitteessa ja saman asukkaan luona voidaan vierailla useitakin kertoja päivässä. Parempi kuntoisia avustetaan pukeutumisessa tai muistutetaan peseytymään, heikompia pestään sänkyyn kuten Suomessa ja syötetään. Poikkeava menetelmä, mihin en ainakaan itse ole vielä aikaisemmin törmännyt on ollut suuren ruiskun hyödyntäminen vaikeasti syötettävillä vuodepotilailla. Kaikki ruoka on juoksevaa tai sosemaista ja sakeuttajaa (Thick and easy) käytetään kaikkeen juotavaan, kahviin, teehen, mehuun ta veteen. Mutta ravinnon saanti on varmempaa ja silloin lähes kaikki tulee syötyä.
Tänään tauolla joimme shampanjaa, koska yksi työntekijä oli saanut opiskelunsa päätökseen! Paikalla olivat myös itse pääjohtaja sekä hoitajien johtajatar Frau Krohl. Mielenkiintoinen tapa oli myös että suurin osa shampanjaa ottaneista ottivat sen "Halb und halb" eli puolet shampanjaa ja puolet appelsiinimehua! Minä tein samoin, olihan sentään työpäivä vielä kesken! ;)
Huomennakin työskentelen Angeliquen kanssa (Frau Wolf) ja sitten alkaa onneksi jo odotettu viikonloppu!
Muutama vanha miesasukas on kertonut olleensa Suomessa talvisodassa, kun kuulivat minun tulevan Suomesta.
Kaikki on siis sujunut oikein mukavasti ja pikkuhiljaa olen alkanut jo kotiutumaan!
Vielä loppuun vähän isäntäperheestäni. Familie Köhleriin kuuluvat siis Lea (24 v.), Pauline (8 v.) ja äiti Manuela. He ovat kaikki todella mukavia ja lauantaina menemme yhdessä keilaamaan! He asuvat kolmekerroksisessa paritalossa tai oikeastaan neljä, alimmassa on kellari ja pyykinpesu ja heidän kissansa asuu siellä. Minä asun kattohuoneistossa yksinään, oikein mukavaa! :)
Tässä kaikki tänään ja loppuun vielä kuva huoneestani!




Liebe Grusse nach Finnland!!!

Posted using BlogPress from my iPad
Location:Detmold

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti