maanantai 6. helmikuuta 2012

Bruder Jaakko! (Jaakko-kulta ;) )

Sunnuntai-illan huipennus oli todellakin käynti AquaLipissä eli paikallisessa uimahallissa, joka oli tosin jo sulkeutunut, mutta siihen kuuluva SaunaLandia oli auki iltakymmeneen! Isäntäperheeni Lea ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt saunassa! Paikassa oli vain kolme eri saunaa, mutta sauna tekee aina tehtävänsä ja rentouttaa sopivasti! Sieltä löytyi siis sauna aloittelijoille (55-asteinen), turkkilainen ja suomalainen sauna! Valittelin eräälle turkkilaiselle miehelle, että miksei kiukaalle voi heittää vettä, kun sauna ei oikeasti ollut aluksi mielestäni tarpeeksi kuuma. Noh, kaikkihan järjestyi jälleen kun sain suuni aukaistua ja turkkilainen mies kävi hakemassa jostain kiulun ja vettä. Nautiskelimme Lean kanssa Saunalandiassa kaksi tuntia, eri lämpötiloissa tosin! :)
Sitten takaisin duuniviikkoon. Tämän viikon siis työskentelen Frau Janzenin kanssa ja tapaan jälleen täysin uudet asukkaat ja joudun opettelemaan kaiken jälleen alusta. Frau Janzen puhuu ainoastaan saksaa ja venäjää, mutta se ei haittaa yhtään. Uskomatonta paljon viikossa pystyy kehittymään. Ymmärrän lähes kaiken työpaikalla käydyistä keskusteluista ja pystyn todellakin työskentelemään saksaksi. En olisi sitä uskonut ehkä etukäteen kuitenkaan, vaikka toivoinkin että jotain palautuisi mieleen. Viimeviikon hoitovälineistön opettelusta saksaksi todellakin on hyötyä!
Sekä päiväni että Frau Janzen olivat mukavia, joten todellakin, eiköhän tämäkin viikko tästä suju ihan mukavavasti!
Augustinumin laadukkaasta hoidosta ja työskentelytavoista vielä sen verran, että täytyy sanoa että ihailen ainakin omalla työpaikallani esiintyvää huolellisuutta, rauhallisuutta ja arvostavaa työotetta! Asukkaita todella kohdellaan, avustetaan ja hoidetaan todella kunnioittaen! En ole missään Suomessa törmännyt vastaavaan ihmisarvon kunnioittamiseen. Myös vuodepotilaat saavat päivittäin kasvovoidetta, käsirasvaa, bodylotionia, deodoranttia ja hajuvettä! Hygieniaa pidetään todella suuressa arvossa. Ei voi muuta kuin ihailla ja ottaa mallia myös omaan työskentelyyn!

Töiden jälkeen kävin tutustumassa myös Tonin duunipaikkaan, joka todellakin vaikuttaa myös erittäin mukavalta, joskin hyvin erilaiselta kuin oma paikkani. Siellä pidettiin musiikkituokio, johon otimme osaa. Tulipahan sitten laitettua ittensä jälleen kunnolla likoon ja vedettyä Jaakko-kulta biisiä kylmiltään suomeksi! Ja tietty myös saksaksi! :)
(Olis ollut lauluista videot suomeksi ja saksaksi mut, ei jotenkin natsannu asiat ton youtubetilin kanssa, joten joudutte vaan kuvittelemaan miten hyvin vedettyä! :) Shcade.)

Toninkin päästyä duunista haukattiin vähän välipalaa kahvila/konditoriassa. Leipomoita/konditorioita täällä on joka nurkassa! Ja kenkäkauppoja myös.



Sitten oli vielä se näyttely ohjelmassa, ja sehän todellakin kertoi Hitlerin ajan nuorisoliikkeestä Hitlerjugend, missä lapset jo varhain leikin ja urheilun varjolla muokattiin nöyriksi ja tuleviksi sotilaiksi. Vaikeita asioita mistä saksalaiset eivät ole ylpeitä, mutta toisaalta on hyvä muistaa työpaikoillamme, että kaikki asukkaat ovat juuri tuon ajan lapsia ja kaiken sen kokeneita.





Siinä tärkeimmät, eiköhän tuo jo riitä tältä erää. Huomiselle saimme jälleen ekstraohjelmaa, kun pääsemme esittämään Suomi-esittelymme niille yhdelletoista vastavierailun tekevälle opiskelijalle ystävyyskoulustamme täältä. Vai oliko se niin että se vierailu Suomessa kestää 11 päivää....? Egal..

Äidiltä täältä kovasti pusuja myös Soinnulle!!! Bis Später!


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Detmold

1 kommentti:

  1. Nuo maiden väliset työkulttuurien erot on erittäin hyviä asioita kotiin tuomisiksi!

    Laulu raikakoon:)

    VastaaPoista