torstai 23. helmikuuta 2012

Die Bewertung (Arviointi) :)

Lopussa kiitos seisoo, olo on tällä hetkellä onnellinen ja haltioitunut! Tänään aamun siis työskentelin normaalisti Frau Wichmannin alaisuudessa ja valmistauduin henkisesti suomalaisen opettajan Frau Tikkasen tuloon. Keskustelimme yhteisesti hoitopalvelun johtajattaren Frau Krohlin kanssa Augustinumin rakenteesta, hoidosta ja konseptista. Ohjelmaan kuului myös muutaman asukkaan luona vierailu ja siellä hoitotoimenpiteet. Mielestäni kaikki sujui loistavasti paremmin kuin osasin kuvitellakaan! Mahtavaa! Olen tällä hetkellä hyvin ylpeä itsestäni ja kaikesta täällä oppimastani!



Arviointi oli myös oikein, oikein loistava! Olen todella tykästynyt Augustinumiin, sen asukkaisiin ja työntekijöihin. Lounastimme sitten loppuun kolmestaan tällä kertaa ihan ravintolan puolella! :)

Kello kolmeksi oli sovittu tutustumiskäynti sairaanhoito-oppilaitokseen, joka myös sijaitsee sairaalan kyljessä. Pari tuntia saimme sielläkin kulumaan keskustellen saksalaisen ja suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutuksen eroista. Oikeastaan kaikki oli hyvin mielenkiintoista ja siihen käsitykseen jäätiin, että työllistyminen myös Saksassa vanhustenhoitoon ja muuhun vastaamaan on kohtalaisen helppoa. Koulutettua ja osaavaa henkilöstöä tarvitaan paljon, koska Saksan väestörakenne on hyvin sama kuin Suomessa.

Illaksi sitten menimme Familie Köhlerin kanssa syömään ikään kuin viimeistä hyvästiksi ravintola Italiaan. On kyllä aika täysi olo vaihteeksi! Olin ostanut jäähyväisiksi ja kiitokseksi perheelle Iittalan ison Kivi-tuikun ja pienet muistot jokaiselle! Nyt illalla on vielä tarkoitus Lean kanssa leipoa juustokakku huomiseksi minulle töihin mukaan kiitokseksi ja jäähyväiseksi kaikille! Frau Krohlin kanssa oli tänään puhetta yhteydessä pysymisestä ja ei ole mahdotonta etteikö töitä voisi kysellä valmistumisen jälkeen!! Super!

Tosi epätodellinen olo kun on enää yksi päivä jäljellä ja yksielämän vaihe jää tänne... Loppuun ehdotankin vanhaa suomalaista musiikkia jälleen eli Kingston Wall ja Waste of time! Bis morgen!




Posted using BlogPress from my iPad
Location:Detmold

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti